Informatii medicale

8

Importanta controalelor periodice pentru un animal de companie

Stiu, iti iubesti pisica, iti pasa foarte mult de sanatatea cainelui tau si ai vrea sa nu se imbolnaveasca niciodata. Este clar ca te gandesti si cum poti face ca toata bunastarea acestor animalute gingase sa nu afecteze in vreun fel sanatatea ta, adica ce am putea noi, oamenii, imparti, ca si afectiuni, prin stransa convietuire. Toate se invart pana la urma in jurul medicinei preventive.
Read More
8

De ce latra cainele?

De ce latra cainii si cum sa iti opresti cainele din latrat. Poti sa ai un caine foarte cuminte si ascultator, care, insa, are momente cand latra incontrolabil si nu stii ce sa mai faci ca sa il opresti. Multi veterinari sunt intrebati de stapani ce sa faca pentru a-si linisti patrupedul, insa nu exista un raspuns simplu sau o solutie universala, ci totul tine de cauzele din spatele latratului.
Read More
8

Cateii preiau de la stapan influente pozitive sau negative!

Cateii vostri de companie primesc de la nastere un anumit tipar comportamental, specific rasei din care fac parte, dar in egala masura comportamentul lor este influentat si de factori exteriori, respectiv de mediul in care se dezvolta precum si de contactele periodice pe care le au cu stapanii lor, alte persoane din anturajul acestora sau contactul cu alte animale.
Read More
8

Tara cu cei mai multi maidanezi

Problema cainilor maidanezi nu este deloc una specifica oraselor romanesti. Nici pe departe. Exista tari în care într-un singur oras traiesc mai multi caini ai strazii decat în toate orasele din Romania la un loc.
Read More
8

Cum au fost domesticite pisicile?

Dorinta de a obtine recompense si docilitatea au jucat un rol determinant in procesul de domesticire a pisicilor, afirma autorii unui studiu comparativ, care au secventiat genomul pisicii domestice si pe cel al pisicii salbatice, informeaza AFP.
Read More
8

Experiment inedit: clonarea unui mamut

Oamenii de stiinta rusi vor încerca sa cloneze un mamut, iar experimentul urmeaza sa înceapa în 2015. Specialistii intentioneaza sa reînvie vechii locuitori ai Pamantului pornind de la niste ramasite bine conservate ale acestor animale, descoperite în urma cu un an si jumatate în solul înghetat din arhipelagul Insulelor Novosibirsk.
Read More
8

Meseria de instructor dresaj canin

Bogdan Chirovan a iubit cainii dintotdeauna, iar în urma cu cativa ani, din "joaca", si-a descoperit pasiunea pentru dresajul canin. Dupa cum ne-a marturisit, a pornit în deslusirea tainelor acestei activitati întai autodidact, citind, exersand zilnic cu cainele sau, si, apoi, participand la numeroase cursuri, seminarii de specialitate, în tara, dar si în strainatate, iar astazi este instructor de dresaj de baza, membru al Clubului de Dresaj Canin din Romania, dar si vicepresedinte al Asociatiei Chinologice (ACh) Covasna.
Read More
8

Animalele parte din "noi"

Ioan Niculae va avea un trofeu care i-ar putea face invidiosi pe vanatori, dar in acelasi timp i-ar determina sa paleasca de indignare pe multi dintre cei care sunt fascinati de monumentele lumii animale ce au in privire o intelepciune ancestrala, primordiala, una care nu se poate exprima ci doar se transmite fara vreun cuvant. Patronul de la Astra Giurgiu a impuscat la vanatoare un elefant de 4,5 tone, in Africa, iar trofeul va fi adus acasa in Romania, impaiat.
Read More