Informatii medicale

8

Amnioscopie

Amnioscopia este practicata dupa 36 saptamani de amenoree (incetarea fluxului menstrual) la o femeie care prezinta contractii uterine si la care nasterea pare sa se declanseze. Amnioscopia permite examinarea claritatii si culorii lichidului amniotic si, in particular, cautarea prezentei meconiului (primul scaun verzui al fatului), dovada a unei suferinte fetale.
Read More
8

Ne protejeaza masca medicala de coronavirus?

Multe țări au introdus cerința de a purta măști în spațiile publice, în condițiile pandemiei, fără să existe date științifice explicite disponibile în acel moment, privind eficiența acesteia. Presupunerea inițială a fost că aceasta poate reduce amenințarea acută a sistemului de sănătate publică, în mod eficient și rapid.
Read More
8

Kinetoterapia si afecțiuni tratate prin kinetoterapie

Ce este kinetoterapia si afecțiuni tratate prin kinetoterapie. Kinetoterapia reprezintă o terapie prin mișcare, cel mai adesea fiind cunoscută drept gimnastică medicală. Afecțiuni tratate prin kinetoterapie. Doar medicii licențiați în Kinetoterapie pot prescrie tratamente personaliate
Read More
8

Reabilitarea medicală a copilului cu arsură

Medicina fizică și de reabilitare are un rol important în abordarea copilului cu arsură. Obiectivele reabilitării sunt următoarele: asistarea în îngrijirea rănilor, menținerea sau creșterea amplitudinii de mișcare pasivă și activă, menținerea sau creșterea forței și a rezistenței musculare, promovarea creșterii și dezvoltării corespunzătoare a copilului, limitarea deformărilor, a cicatricilor hipertrofice și a contracturilor.
Read More
8

Telemedicina pentru pacientii cu depresie

Telemedicina este o soluție extraordinară pentru a menține contactul terapeutic regulat în timp ce reducem riscul unei potențiale expuneri la coronavirus. Ea le permite clienților să obțină ajutorul de care au nevoie, fără să le pericliteze sănătatea.
Read More
8

Independența profesională a medicului

În România, circulă o vorba: tot românul se pricepe la fotbal și la medicină. Cum accesul publicului la meciurile de fotbal este în actuala pandemie restricționat, singurul domeniu în care românul a rămas expert este cel medical. Prompteriste, realizatori de emisiuni, ziariști, politicieni, autorități, ingineri, sociologi, literați etc. 
Read More
8

Vremea revoluției… tehnologice

Istoria ne învață că fiecare rezultat bun al progresului științifico-tehnologic este întotdeauna însoțit de motive de îngrijorare. Există o contradicție internă în progres: fiecare rezultat poate fi atât benefic, cât și dăunător. În această dilemă, există un anumit grad de subiectivism, care face și mai dificilă decizia: ceea ce este bun sau rău depinde de punctul de vedere al celor care iau deciziile. Vasile Astărăstoae prof. univ. dr. Medicină Legală
Read More
8

Etica cercetării pe celule embrionare umane

Etica cercetării pe celule embrionare umane, etică medicală, SARS-COV-2. Faptul că unele dintre vaccinurile anti-COVID au fost realizate printr-o tehnologie genetică, utilizând celule embrionare (de la embrioni avortați), a readus în lumina reflectoarelor un subiect dificil și controversat – etica cercetării pe celule embrionare umane.
Read More
8

Crioterapia indicatii si contraindicatii

Crioterapia este o metoda terapeutica ce utilizeaza frigul pentru a atenua inflamatiile si a lupta împotriva durerii. Tratamentul prin frig este o metoda terapeutica folosita de secole. Cu 400 ani î.Hr Hipocrate se folosea de zapada sau de gheata pentru a ameliora durerile.
Read More
8

Ceasuri Smart care masoara pulsul si tensiunea arteriala

Ceasuri Smart care masoara pulsul si tensiunea arteriala, functii si caracteristici ale ceasurilor de fitness. Cele mai bune bratari fitness ale momentului si ceas care masoara pulsul si tensiunea - Fitbit Charge 3, Samsung Gear Fit 2 Pro, Apple Watch 5, Garmin Vivosport, Fitbit Inspire HR.
Read More
8

Masajul terapeutic

Masajul terapeutic poate ajuta la grabirea si imbunatatirea refacerii si reducerea disconfortului. Beneficiile terapiei prin masaj, actioneaza benefic asupra corpului in intregime, masajul imbunatateste circulatia singelui si limfei.
Read More